PRAKTIJK LEVENSWERK   in  MUSSELKANAAL / GRONINGEN
Stemmingen

 

Niet alles is psychisch....

Wat zijn oorzaken van vermoeidheid?    "Waarom ben ik zo moe?"

Er kunnen veel oorzaken zijn, zoals eenzijdige of verschraalde voeding (waardoor een vitaminentekort is ontstaan), het bloedsuikergehalte kan te laag zijn (hypoglykemie), de schildklier kan te traag werken, u kunt wellicht aan bloedarmoede lijden of de bloeddruk kan te laag zijn. Misschien werkt u boven uw kunnen en bent u te zwaar belast. Of er kan lichamelijk iets niet in orde zijn. Raadpleeg een arts om dit te bespreken!

 

Hoe kun je vermoeidheid voorkomen? 

Vermoeidheid is vaak te voorkomen door voldoende rust te nemen en op tijd naar bed te gaan. Is de vermoeidheid van psychische aard? Dan is het goed voor voldoende lichaamsbeweging in de vrije natuur te zorgen. Tips om vermoeidheid te voorkomen:

maak elke dag een stevige wandeling van een half uur;

tank regelmatig zuurstof in de bossen of aan het strand;

ventileer de ruimte waarin u werkt of verblijft goed;

let op uw lichaamshouding, met name als u zittend werk doet. Ineengedoken kunt u niet goed ademen;

zorg voor een positieve geestelijke instelling.

Personen die opgewekt door het leven gaan, voelen zich meestal fitter.

 

Natuurgeneeskunde  

Vanuit de natuurgeneeskunde wordt nog vaak gewezen op het belang van ionenrijke zuurstof. Onder invloed van natuurlijke processen (de zon, bliksem en watervallen) ontstaan negatief of positief geladen luchtdeeltjes. In zuivere lucht, zoals in de bergen, bij zee en in de bossen blijken negatief geladen ionen te overheersen. In stadslucht en in de lucht van centraal verwarmde gebouwen overheersen positieve ionen. Een overmaat aan positief geladen ionen kan leiden tot rusteloosheid, benauwdheid en neerslachtigheid.

 

Wat te doen bij vermoeidheid?

Het is belangrijk de oorzaak van deze vermoeidheid te achterhalen om er gericht iets aan te kunnen doen. Breng daarom bij aanhoudende, abnormale vermoeidheid een bezoekje aan uw huisarts. Doe dit zeker als u ook nog andere lichamelijke klachten hebt, zoals gewichtsverlies, verlies aan eetlust, buikpijn of een veranderde stoelgang. Is er een lichamelijke oorzaak, dan zal deze moeten worden behandeld om de vermoeidheid te overwinnen. In overleg met de arts is misschien een natuurlijke behandeling mogelijk.

 

Meestal zijn een aantal gesprekken voldoende om de oorzaak van vermoeidheid te achterhalen.

Herken je dit soort gevoelens en gedachten? Ben je zover dat je er aan wilt werken om er los van te komen. Vertel ons waar je mee zit en we gaan samen aan de slag om je hiervan te bevrijden.

Tarieven/uur 

Individueel gesprek  € 70,00

Relatietherapie        € 90,00                  

Relatietherapie is met mannelijke en vrouwelijke therapeut.Betaling loopt via faktuur met betaalverzoek

Praktijk Levenswerk

voor individuele-en relatietherapie


 in Musselkanaal / Stadskanaal / Emmen / Groningen

geregistreerd therapeut aangesloten bij de beroepsvereniging LVPW


“Als therapeut val ik onder het Tuchtrecht van Tuchtcollege Complementaire Zorg (TCZ )  en ben ik aangesloten bij Geschillencommissie Stichting Complementaire en Alternatieve Gezondheidszorg (SCAG)