PRAKTIJK LEVENSWERK   in  MUSSELKANAAL / GRONINGEN
Bindingsangst

Bindingsangst

Heb jij het gevoel dat je opgesloten voelt in je relatie? Dat je het liefst uit het contact gaat? Liever optrekt met vrienden dan met je eigen partner? Dat je na een paar keer daten het wel leuk had maar dat het je benauwd om de relatie door te zetten? Dat je het in contact met de ander je benauwdt, je beklemd, druk, geïrriteerd voelt en het liefst op jezelf bent? Het kan zijn dat dit gedrag voortkomt uit je bindingsangst.


Bindingsangst herken je vaak niet als zodanig. Je denkt vaak dat het aan de ander zijn gedrag ligt dat jij je zo voelt en dus zo gedraagt. De ander komt immers emotioneel te dicht bij. Dat jij je zo voelt in een relatie zegt helaas niks over de ander maar alles over jou zelf en wat het contact van de ander met jou doet. Wel is het goed om te weten dat heel veel medemensen hier ook last van hebben.

 

De oorzaak van je bindingsangst ligt vaak al in je (vroege) jeugd.

Als je als kind veel emotionele afstand hebt gevoeld en daardoor onveiligheid, kun je een vermijdende hechtingstijl ontwikkelen. Je hebt bijvoorbeeld niet geleerd je gevoelens te uiten of als je dat wel deed dat ze werden afgewezen. Je hebt geleerd om emoties op afstand te houden. Ten diepste wil jij jezelf beschermen tegen afwijzing. Beter afstand houden of de relatie al verbreken voor dat een ander dat doet. 

Ook een (lange) ziekenhuisopname als klein kind, het overlijden van een ouder, gepest worden of het plotseling verlaten worden door een partner kan een oorzaak zijn van jouw bindingsangst.

Je kunt aan deze bindingsangst werken

Door je bewust te worden van je gedachten en het effect daarvan op je gedrag krijg je inzicht. Misschien dat je behoeftes er vroeger niet toe deden maar dat mogen ze nu wel. Maar wat zijn je behoeftes en wat vind jij fijn waar rekening mee wordt gehouden. Hoe herken je jouw behoeftes en hoe leer je ze te uiten zonder in een beschermingsmechanisme te schieten. Als je leert goed te voelen kan je beter voor jezelf zorgen.


Laat de bindingsangst niet langer jouw leven beheersen maar ga er mee aan het werk.

Tarieven/uur 

Individueel gesprek  € 70,00

Relatietherapie        € 90,00                  

Relatietherapie is met mannelijke en vrouwelijke therapeut.Betaling loopt via faktuur met betaalverzoek

Praktijk Levenswerk

voor individuele-en relatietherapie


 in Musselkanaal / Stadskanaal / Emmen / Groningen

geregistreerd therapeut aangesloten bij de beroepsvereniging LVPW


“Als therapeut val ik onder het Tuchtrecht van Tuchtcollege Complementaire Zorg (TCZ )  en ben ik aangesloten bij Geschillencommissie Stichting Complementaire en Alternatieve Gezondheidszorg (SCAG)