PRAKTIJK LEVENSWERK   in  MUSSELKANAAL / GRONINGEN
EMDR

Wat is EMDR?

EMDR staat voor Eye Movement Desensitisation en Reprocessing. Het is een wetenschappelijk bewezen methode. Een methode die wordt gebruikt bij o.a angstige, stressvolle, schokkende ervaringen. Ervaringen waarvan je bv s nachts zo maar weer wakker wordt en je het beeld weer voor je ziet met alle emoties er bij.

EMDR wordt daarom ingezet als effectieve behandelmethode voor mensen met trauma, bij angsten, fobieën en andere klachten.

Het werkt doordat je de gebeurtenis in de behandeling weer in je werkgeheugen brengt, hem nogmaals doorleeft, het dan aanpakt en weer hernieuwd terugzet in je geheugen.

 

Wat gaan we doen?

Ik bespreek eerst met je over wat we gaan doen. Dan praten we samen over de gebeurtenis waar je hinder van hebt. Dan pakken we daar de kern van en de gedachte die je toen over jezelf hebt getrokken. Ik laat je in de oefening jezelf rechts/ links tappen op je benen. We zijn in deze oefening zo’n uur, anderhalf uur samen onderweg met wat zich aandient. In de begeleiding reik ik je zaken aan die je kunt gebruiken in deze oefening. En we integreren daarna de gedachte die je wel zou willen denken over jezelf of de situatie.

 

Waar moet ik zoal aan denken?

Herken je zo’n situatie dat je als klein kind iets moest vertellen in de klas en dat iedereen plotseling heel hard moest lachen. Je kon wel door de grond gaan en dacht “ik ben vast heel dom”.

Weet je nog dat je al huppelend op een groepje af liep en dat ze net toen jij er was ze ineens allemaal hun hoofd omdraaiden en toen verdrietig dacht “oh ze moeten mij niet, dan ben ik vast niet leuk, ik hoor er niet bij………..”

Als je ouder bent kan je de situatie soms zo herbeleven en je weer zo voelen als toen.

 

Hoe hebben anderen dit ervaren?

Ik ben zelf nog vaak verwonderd over hoe deze methode werkt. Ik vraag altijd de dagen erna hoe het is gegaan. Hierbij een paar reacties van cliënten:   “het is weg, gewoon vervaagd”.   “het is net of het scherpe randje er af is, het raakt mij niet meer zo” “in de oefening zag ik de situatie heel anders als dat ik het mij herinner, had nu tijd om er na te kijken en trek nu een hele andere conclusie, dit voelt zoveel beter”   

 

Mijn ervaring?

Ik ervaar dat je over zaken soms lang kunt praten. Maar ben vaak verwonderd over hoe snel en effectief deze aanpak is. Zelf vind ik het een fijne methode omdat het aansluit bij mijn werkwijze vanuit NLP en systemisch werken.

Tarieven/uur 

Individueel gesprek  € 70,00

Relatietherapie        € 90,00                  

Relatietherapie is met mannelijke en vrouwelijke therapeut.Betaling loopt via faktuur met betaalverzoek

Praktijk Levenswerk

voor individuele-en relatietherapie


 in Musselkanaal / Stadskanaal / Emmen / Groningen

geregistreerd therapeut aangesloten bij de beroepsvereniging LVPW


“Als therapeut val ik onder het Tuchtrecht van Tuchtcollege Complementaire Zorg (TCZ )  en ben ik aangesloten bij Geschillencommissie Stichting Complementaire en Alternatieve Gezondheidszorg (SCAG)