echtscheiding

Wij zijn ook in 'coronatijd' geopend 

Hartelijk welkom.


Wij zijn therapeuten  die al vele jaren werken op het gebied van relaties en individele groei. Met veel passie konden we velen weer een nieuwe toekomst geven door samen te werken aan de moeilijkheden die er waren te verwerken. 

Wij zijn opgeleid om bij deze moeilijkheden iets voor u te betekenen.

Op de site kunt u lezen wie wij zijn en hoe we werken.

Maak uw keuze voor relatie therapie of voor individuele gesprekken 

U bent van harte welkom in onze praktijk

en wij ontvangen u met koffie of thee. 


Arjo Ballast en Jeanette Wiersema 
Scheiden is zeer ingrijpend.

Vaak zijn er een aantal moeilijke jaren al aan vooraf gegaan voordat uiteindelijk dit de enige uitweg lijkt te zijn. Vaak wordt gedacht dat als die beslissing eenmaal genomen is, dat de oplossing dan nabij is. We regelen de scheiding bij de rechter, met een advocaat verdelen we de spullen en als er kinderen zijn stellen we een ouderschapsconvenant op.

We betrekken allebei een andere woning en we pakken ons leven weer op. Het klinkt te mooi om waar te zijn. En dat is ook zo.

Er volgt een periode van verwerken van dat wat niet is gelukt. Hoe geef je nu zonder de ander vorm aan je leven? Hoe ga je om met de eenzaamheid die zich nu meer aan dient? Vlucht je zo snel mogelijk in een andere relatie? Terwijl jezelf  aan het verwerken bent en tot jezelf komt, ben je ook al weer druk met je richten op een ander. Iedere situatie is anders maar de overeenkomst veelal het zelfde: een smeltkroes van emoties, pijn, vreugde en verdriet.

 

Christelijk en scheiden

Op een echtscheiding af dreigen te gaan is voor elk stel zwaar. Maar wat als je naast je partner ook je trouwbelofte aan God hebt gedaan? Het drievoudig snoer, mag ik dat verbreken? En wat moet je als man met het Goddelijk gebod “mannen heb uw vrouw lief” als je niet meer met haar verder lijkt te kunnen. Het is je altijd verkondigd “ wat God samenvoegt scheide de mens niet”........ maar wat als het echt niet meer wil?

Dit is een extra dimensie die bij christelijke relaties meeweegt. Des te meer goed om samen ook dit te doorvoelen.


Echtscheiding

Een relatie kan om verschillende redenen tot een einde komen, we noemen er een paar. Het kan zijn dat de therapie niet het beoogde effect heeft gehad. Er kan sprake zijn van schade door overspel, wat zo diep heeft geraakt, dat herstel van de relatie niet meer mogelijk is. Een van de partners kan een psychische ziekte ontwikkelen tijdens de relatie die zodanig ingrijpend is dat er van een relatie geen sprake meer is.


Ervaring in onze praktijk

Jeanette: “ Doordat ik zelf een scheiding heb meegemaakt kan ik vanuit mijn eigen ervaring veel doorvoelen wat er bij jullie gebeurd.                      Ook ik heb o.a met bovenstaande vragen geworsteld. Hoewel elke relatie en situatie anders is, kan het fijn zijn met iemand te praten die een scheiding heeft meegemaakt. Destijds heb ik zelf gezocht naar christelijke hulp maar kon die niet vinden en heb dit erg gemist.

Nu ik weet welke gevolgen scheiden op jezelf ( en je kinderen) heeft, kan ik je alleen maar aanraden om toch samen nog in therapie te gaan. 

We hebben gelukkig veel stellen met relathietherapie toch weer goed op weg kunnen helpen.

Mocht het echter niet lukken dan heb je er alles aan gedaan, dat werkt helend in je rouwproces. Ook kan het je helpen in een goede verstandhouding uit elkaar te gaan. 


  • Wil je je relatie nog een kans geven.........................?
  • Heb je handvaten nodig om weer verder te gaan........? 
  • Of wil je praten nu je echtscheiding aanstaande is...........?
  • Is de schieding achter de rug en  heb je nog veel te verwerken.....?Jeanette: " Mijn kennis en ervaring kan voor jou ondersteunend zijn ."

Openingstijden

ma: 08:30 - 20:00

di  : 08:30 - 20:00

wo: 08:30 - 20:00

do : 19:00 - 20:00

vr  : 08:30 - 20:00

za : Gesloten

zo : Gesloten

Tarieven

individueel gesprek  € 60,00

Relatie therapie        € 70,00                  


Relatietherapie is met

mannelijke en vrouwelijke therapeut.Betaling loopt via faktuur met betaalverzoek

Jeanette Wiersema systeem therapeut en NLP coach.

Jeanette Wiersema   (55 jaar) 

Arjo Ballast eigenaar en therapeut bij praktijk levenswerk in Musselkanaal

Arjo Ballast

(59 jaar) 


“Als therapeut val ik onder het Tuchtrecht van Tuchtcollege Complementaire Zorg (TCZ ) en ben ik aangesloten bij Geschillencommissie Stichting Complementaire en Alternatieve Gezondheidszorg (SCAG)