relatietherapie

 

Arjo Ballast

 

PRAKTIJK ' LEVENSWERK '

voor psychosociale begeleiding en rustappartementen

 

Frans Halslaan 14

9581EW Musselkanaal

Tel: 0599-856887

 

 

K.v.K 011528710000

 

 

 

 

Relatietherapie.

vragen van een cliënt:

 

Een paar vragen over de relatietherapie:

Hoe snel kunnen we beginnen?

Wat zijn de belangrijkste peilers?

Wat is het te verwachten resultaat?

Hoeveel 'sessies' zijn er gemiddeld nodig?

 

Kunt u aangeven wat voor resultaten u boekt bij stellen die deze therapie volgen. Met andere woorden: hoe groot is de kans van slagen?

 

Hoe snel kunnen we beginnen ? We proberen zo snel mogelijk te beginnen. Meestal binnen eén of twee weken het eerste gesprek.

 

Wat zijn de belangrijkste peilers?

Onze benadering is er op gericht om de communicatie op een ander peil te krijgen. Vaak wordt in een huwelijk geprobeerd de ander te veranderen en vaak ook zijn partners bezig iets van de ander te krijgen vanwege bijv. gebrek aan gevoel van waarde etc. Soms vinden er ook kleine stukjes individuele therapie plaats binnen de setting van relatietherapie, wanneer blijkt dat één van beide of allebei een bodemloze, onvervulbare behoefte heeft waaraan de partner nooit kan voldoen en die ontstaan is vanuit vroegere pijn of verwaarlozing.

 

In de gesprekken proberen we de partners met elkaar te laten praten vanuit hun echtheid en kwetsbaarheid. Vaak zijn we die kwijt. We blijven steken in verwijten (maar jij …) in plaats van elkaar te vertellen waar we behoefte aan hebben. We leren partners ook hun verantwoordelijkheid te nemen voor hun eigen behoeften, gevoelens, gedrag en keuzes. Dat klinkt logisch, maar vaak geven partners elkaar de schuld voor hoe ze zich voelen, gedragen en hoe ze kiezen.

 

We leren partners dat ze elkaars werkelijkheden, die zo verschillend beleefd worden, te begrijpen, te erkennen en te laten staan. Partners merken ook dat wanneer er met elkaar gesproken wordt over wat beide werkelijk drijft, er ook veel meer bereidheid is om met elkaar rekening te houden.

 

Een belangrijk aspect in de relatietherapie is dat partners tot het inzicht komen dat ze er niet zijn om aan elkaars verwachtingen te voldoen, maar dat ze wel elkaar om steun en liefde mogen vragen.

 

Ook leren we partners hoe ze vruchtbaarder kunnen ruziemaken. Verder geven we inzicht in effectieve onderhandelingen.

 

Kortom, het herkennen van machtstrijd, ontdekken hoe je opnieuw, vanuit vrijheid, met elkaar kunt omgaan.

 

De belangrijkste peiler is: leren communiceren vanuit wie je echt bent en je verantwoordelijk maken voor je eigen behoeften, gevoelens, gedrag en keuzes.

 

Over resultaat gesproken:

 

Dat is afhankelijk van de snelheid en bereidheid waarmee inzichten worden opgepikt en opgenomen. We kunnen u niet garanderen dat het goed afloopt. Theoretisch is het voorstelbaar dat één van beide partners ontdekt dat hij/zij werkelijk niet verder wil als de ander blijft zoals hij is. Maar wanneer beide bereid zijn om naar hun eigen aandeel te kijken, is er al gauw verandering en versoepeling merkbaar.

 

Sessie: Verschillend meestal tien of meer sessies, nogmaals, afhankelijk van de snelheid van leren.

 

De verzekering:

Dat kunt u het beste navragen bij uw tussenpersoon of maatschappij.

Resultaten die we boeken: Veranderingen in het bewustzijn kunnen we moeilijk waarnemen. We kunnen daarover weinig zeggen, behalve dit: dat we merken dat in ons werken, vaak meteen de eerste keer al, er wezenlijke verschuivingen optreden in de relatie: Spanning vermindering, diepgaande gesprekken, ontdekking van onderliggende pijn en behoeften.

En in alle eerlijkheid: Met de therapeuten moet het gewoon ook een beetje klikken. Wanneer dat niet zo is, of u voelt u onvoldoende geholpen, is het goed om te stoppen.

Mogelijk wilt u telefonisch contact. dan kunt u bellen

En ja, ik kan me voorstellen dat u graag weet met wie u in zee gaat. Daarvoor is dan ook het eerste gesprek .

 

 

Openingstijden praktijk

 

maandag tot vrijdag van 9.00 - 20.00 uur

Er zijn mogelijkheden in de avonduren

 

Er is ruime parkeergelegenheid.

Parkeren is gratis

 

Tarieven:

individuele begeleiding € 70,00 /uur

rust-appartementen € 175,00 p/week

 

 

Aanmelden: 0599-856887

Spreek uw naam en telefoon nummer in en u wordt tussen 18.00 en 20.00 uur

terug gebeld.

 

 

a.j.ballast@gmail.com