Therapie

 

Arjo Ballast

                                              

  PRAKTIJK ' LEVENSWERK '

voor psychosociale begeleiding en relatietherapie

 

 

 

Jeanette Wiersema

Doel van de therapie


Het (opnieuw) ontdekken van je eigenheid, je behoeften en mogelijkheden en je eigen verantwoordelijkheid leren zien. Zorgvuldigheid is een belangrijk aspect voor onze omgang hierin met jou als cliënt. Jouw eigenheid en verantwoordelijkheid wordt gerespecteerd.Bewustwording tijdens dit proces


Door je te bepalen bij jouw keuzes, behoeften, patronen en grenzen, vergroot je het (zelf)bewustzijn en daarmee ook je keuzemogelijkheden, je eigen verantwoordelijkheid en zelfstandigheid.


In de bewustwording speelt het principe van proefondervindelijk een belangrijke rol. Hierbij gaat het om het in gang zetten van allerlei ervaringsprocessen (zie ‘Ervaringsgericht’)Spanning in je lichaam


Je kunt in je lichaam spanningen voelen die te maken hebben met je psychisch functioneren. Je kunt ontdekken hoe je deze spanningen (onbewust) in stand houdt.


We besteden ook aandacht aan lichaamstaal en laten jou daarbij stilstaan, om je te laten ontdekken wat er in je omgaat; hoe iets voor jou is; om je gevoelens opnieuw te leren ervaren.


Lichamelijke en psychische spanningen zijn van invloed op het ontstaan en voortbestaan van ziekte en chronische stress. Inzichten en oefeningen ondersteunen het herstel.


 

Geloofsovertuiging


Je geloofsovertuiging kan een plaats hebben in de therapie. Er kan namelijk zowel een meer positieve als negatieve relatie bestaan tussen je geloofsopvattingen en je psychisch functioneren. In het proces van bewustwording kan hier aandacht aan worden besteed. Je bepaalt zelf wat je met je ontdekkingen op dit gebied doet, maar aanvaardt nu meer bewust de gevolgen van je keuzes.Ook zingeving kan een plaats krijgen in de therapie.


 

Openingstijden praktijk "Levenswerk"


Frans Halslaan 14  9581EW Musselkanaal.
maandag - vrijdag 8.30 - 17.00 uurEr zijn mogelijkheden in de avondurenruime parkeergelegenheid


parkeren is gratistarief : individuele therapie €50,00


           relatie therapie € 65,00 ( met twee personen)
aanmelden: 0599-856887Spreek uw naam en telfoon nummer in en u wordt tussen 18.00 - 20.00 uur terug gebeldwhats app:  06-49686356Mail: a.j.ballast@gmail.com