Therapie - Coaching

 

Arjo Ballast

                                              

  PRAKTIJK ' LEVENSWERK '

voor psychosociale begeleiding en relatietherapie

 

 

 

Jeanette Wiersema

Wat betekent therapie?


Met therapie of behandeling is het de bedoeling om een gezondheidsprobleem van een persoon op te lossen. Meestal volgt de therapie op de diagnose die gesteld wordt na een anamnese en onderzoek, maar er kan ook wel eens een proefbehandeling (therapeutische diagnose) ingesteld worden.Therapie, of psychotherapie, is het proces van een ontmoeting met een therapeut voor de verbetering van problematisch gedrag, overtuigingen, gevoelens en/of somatische reacties (beleving in het lichaam). Therapie kan een groot aantal specifieke problemen en symptomen oplossen. Naast therapie bestaat er ook zelftherapie, dit zijn methoden die je zelf kunt gebruiken zonder een therapeut te hoeven bezoeken. Op deze pagina vind je een lijst met problemen die vaak tijdens therapie worden behandeld.Therapie bevordert zelfactualisatie


Therapie is een zeer effectieve methode voor zelfontplooing (zelfgroei) en zelf-actualisatie. Naast het overwinnen van barrières en het helpen van mensen met extreme overtuigingen en losse gevoelens, kan de therapie mensen helpen om vele positieve eigenschappen te verhogen van hunzelf, zoals vreugde, mededogen, vrede, zelfvertrouwen, spirituele verbinding en liefde. Veel mensen genieten van therapie en genieten van de reis van steeds meer bewustzijn over zichzelf, hun innerlijke wereld, en hun relaties met anderen.Naar therapie gaan betekent niet dat je “gek” bent. Het geloof dat de mensen die in therapie "gek" of "beschadigd" zijn is vals. De meest voorkomende patiënten die therapie volgen zijn alledaagse, gewone mensen die worstelen met alledaagse, menselijke problemen, zoals depressie, angst, trauma, en relatie problemen. Slechts een klein percentage van de mensen die voor psychotherapie in aanmerking komen hebben een ernstige psychische ziekte. Deze mensen vinden hun weg meestal in programma's die een hoger niveau van zorg vereisen dan de gemiddelde privé-praktijk therapeut kan bieden. Als een persoon bang is om voor gek veroordeelt te worden door anderen of door zijn eigen innerlijke-criticus voor het gaan naar therapie, dan kan therapie juist vooral nuttig zijn bij het ​​opbouwen van zijn gevoel van eigenwaarde en het vrijmaken van een van de beperkingen van wat anderen denken.
De basis van therapie


In alle vormen van therapie, zal er een doel gekozen worden, alsmede voor het bepalen van de stappen die je zal nemen om je doel te halen. Of het nu in individuele, groeps- of familietherapie is, je relatie met je therapeut is een vertrouwelijke relatie, en een die zich niet alleen richt op de inhoud van waar je over praat, maar ook op het proces. Het therapeutisch proces, of hoe je je gevoelens en ervaringen deelt, wordt net zo belangrijk beschouwd als de specifieke problemen of zorgen die je tijdens therapie deelt.Therapeut: wat is dat, en wat doet hij?


Over het geheel genomen, kun je verwachten dat je therapeut iemand is die je steunt, hij luistert aandachtig naar je, modelleert een gezonde en positieve relatie ervaring met je, geeft je de juiste feedback, en volgt al zijn ethische richtlijnen. Dit zijn een aantal gemeenschappelijke elementen van "goede therapie" universeel gevonden bij gezonde vormen van therapie. Als je nieuw bent bij de behandeling of overweegt therapie voor de eerste keer te nemen, zou het een voordeel zijn dat je deze elementen van gezonde therapie kent.


 

 

 

Openingstijden praktijk "Levenswerk"


Frans Halslaan 14  9581EW Musselkanaal.
maandag - vrijdag 8.30 - 17.00 uurEr zijn mogelijkheden in de avondurenruime parkeergelegenheid


parkeren is gratistarief : individuele therapie €50,00


           relatie therapie € 65,00 ( met twee personen)
aanmelden: 0599-856887Spreek uw naam en telfoon nummer in en u wordt tussen 18.00 - 20.00 uur terug gebeldwhats app:  06-49686356Mail: a.j.ballast@gmail.com